OM ANNA

Anna Ihrén föddes 3 april 1971 i Göteborg och flyttade med föräldrarna till Stockholm redan hösten samma år där familjen bodde i åtta år. Med bred Lidingödialekt flyttade Anna 1979 till Billdal utanför Göteborg och bodde där tills hon flyttade hemifrån in till stan. Anna är gift med Dan-Robert Ihrén och tillsammans har de barnen Tim och Isabella. Nu bor familjen i Sjövik, vid Mjörns strand i Lerums kommun, där de byggde hus 2010 på ett gammalt betesfält.

Sedan 1999 arbetar Anna som kommunikatör inom större stadsutvecklingsprojekt i Göteborg, men vid sidan av arbetet har drömmen om att skriva böcker alltid funnits. Efter många års försök att skriva kom äntligen Strandsittaren – en kriminalroman från Smögen i november 2014.

Intressen

Att skriva har alltid fascinerat mig, men andra intressen är historia, folklivshistoria, mat, resor, Bohuslän, havet, personlig utveckling och upplevelser av alla slag.

Resor

Mina mest intressanta resor har varit till Costa Rica, Brasilien, Mexico och Kosovo.

Inspiration

Jag har lätt att inspireras av andra människor inom alla yrken och personligheter, men några som har gjort extra intryck på mig är Agatha Christie, Maria Lang, Birgitta Stenberg, Camilla Läckberg, Mia Törnblom, Tilde de Paula Eby, Jenny Strömstedt, Malou von Sivers, Oprah Winfrey, Hans Rosenfeldt, Sören Sveistrup, Julian Fellowes, Manuel Knight, Torbjörn Nilsson. Det finns många fler men dessa personer tillsammans med min man Dan-Robert Ihrén och våra barn har givit mig kraft och energi att egentligen klara vad som helst.

Skrivarkurser

Marstrands skrivarskola – skrivarskola hos Lars Hesslind med Birgitta Stenberg som en av lärarna
Poppius Journalistskola – Göteborg
ABF – skrivarkurs hos Elisabeth Adrian

För att beställa Strandsittaren eller boka ett författarbesök maila kontakt@annaihren.se